ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Výborné cizrnové kari s arašídovým máslem

Výborné cizrnové kari s arašídovým máslem

Cizrnové kari se stalo populární mezi vegetariány a vegany. Tuto verzi si ovšem jistě oblíbí i všichni milovníci arašídového másla. Pokud si myslíte, že vás již žádný kari recept nemůže překvapit, tento recept na výborné cizrnové kari s arašídovým máslem vás vyvede z omylu! Je lahodně krémové a nabízí dokonalou souhru chutí. Mezi kari recepty, které jsem už připravovala je právě tento mým osobním favoritem – arašídové máslo totiž zbožňuji. Je jednoduché, skvělé a vhodné k obědu nebo večeři. Zasytí na dlouhé hodiny a dodá vašemu tělu množství zdraví prospěšných látek a vlákniny.

Recepty s aromatickým a výrazným kari kořením připomínají vůně Indie. V jejich kuchyni existuje nespočet variací a receptů, od veganských po masité, které spojují toto koření s různými ingrediencemi. Slyšeli jste však o kombinaci s arašídovým máslem? Toto máslo je výborné i ve slaných jídlech a dotváří příjemnou, krémovou a na chuť bohatou omáčku. Pokud je však pro vás chuť arašídového másla příliš silná, můžete v receptu použít pouze jednu polévkovou lžíci arašídového másla - stále bude chutnat skvěle, ale jemněji.

Cizrnové kari a podobné recepty jsou výborné v tom, že je můžeme snadno upravovat podle sebe. Pokud máte například rádi více omáčky, můžete přidat více kokosového mléka nebo zeleninového vývaru, případně více obojího – v takovém případě však nezapomeňte přidat koření navíc, vzhledem k většímu obsahu jídla. Kokosové mléko před použitím pořádně promíchejte v plechovce, abyste do jídla nalili i ztuhlou část, která se postará o krémový efekt celého jídla.

A nezapomeňte, 1 hrnek = 250 ml

Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. V hluboké nepřilnavé pánvi (například ve woku) rozehřejeme olivový olej na středním plameni.
  2. Následně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji restujeme 1 - 2 minuty, dokud nebude průhledná a voňavá.
  3. Snížíme teplotu na minimum, přidáme rozmačkaný česnek a chilli vločky a opékáme je přibližně 30 sekund.
  4. Přidáme cizrnu a dobře promícháme.
  5. Přidáme arašídové máslo a mícháme, dokud se nerozpustí.
  6. Přidáme sójovou omáčku, kokosové mléko, zeleninový vývar a citronovou šťávu. Dobře promícháme, dokud se všechny ingredience nespojí a opepříme.
  7. Kari přivedeme k varu a po cca 10 minutách ho odstavíme z plotýnky. Hotové jídlo ozdobíme nasekaným koriandrem.
  8. Cizrnové kari můžeme podávat s jasmínovou rýží a brokolicí nebo jinou přílohou dle vlastního výběru.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy20 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty /
KCal493 KCal
Sacharidy47 g
Vláknina12 g
Bílkoviny18 g
Tuky26 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu