Výborný, nadýchaný, nepečený citronový cheesecake. Tento cheesecake je pro změnu s použitím smetanového sýra Philadelphia a korpus je tvořen z celozrnných sušenek. Jeho přednostmi oproti běžným cheesecakům je však stále nižší obsah kcal, cukru, tuku a vyšší obsah bílkovin. Určitě ho zkuste, jeho svěží chuť potěší vaše chuťové pohárky, a to zejména během léta.
Tento nepečený citronový cheesecake je jednoduchý na přípravu. Jako základ náplně použijeme nízkotučný řecký jogurt a cream cheese (tedy smetanový sýr). Osladit ho můžeme třtinovým cukrem nebo pro dietnější verzi xylitolem, v takovém případě bude obsahovat ještě méně sacharidů a cukru. V případě, že byste v něm chtěli ještě více navýšit obsah bílkovin, můžete do nádivky zamíchat i odměrku proteinového prášku (nejlépe s příchutí vanilka nebo citron). Na závěr rada - do tohoto cheesecaku přidávám i čerstvý ananas, který udělá tento zákusek o něco exotičtějším.
Každý jeden kousek tohoto zdravého citronového cheesecaku vás okouzlí jemným citronovým aromatem a lahodně krémovou chutí. Pokud máte rádi kyselejší dezerty, u tohoto si rozhodně přijdete na své.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!