ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Vynikající rajčatové rizoto

Vynikající rajčatové rizoto

Zdravý, chutný a lehký oběd nebo večeře z rýže, rajského protlaku a sýra. Zdravé rajčatové rizoto se jistě stane pochoutkou pro milovníky rajčatových jídel. Jednoduché na přípravu a plné chutí díky bazalce, sojové omáčce a hořčici. Pokud vám je chutí stále málo, můžete přidat i špenát a jinou mraženou zeleninu. Toto dietní rizoto vám určitě zachutná.

Rýže je jednou ze základních potravin v kuchyni. Připravena je poměrně rychle, je sytá a vhodná do sladkých i slaných jídel. Doporučuji používat hnědou nebo divokou rýži, která má podstatně více bílkovin, vlákniny a minerálů. Při přípravě tohoto fit jídla se nestihnete ani zapotit. Jednoduše vhoďte ingredience do hrnce s rýží a čekejte, dokud do sebe nenasákne všechnu vodu a chutě.

Takto hotovou a ochucenou rýži už jen obohatíte o sýr, bazalku a případně další zeleninu podle vaší chutě. Rajčatové rizoto můžete podávat samostatně, na oběd, ale i na večeři. Je však vhodné i jako příloha ke kuřecímu masu či dokonce k mořským plodům, zejména k chobotnici - zkoušeli jste už grilovanou chobotnici? Můžete ji koupit snad v každém větším obchodě a její příprava není složitá, zato maso je jemňoučké a chutné. Vyzkoušejte :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.díl (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 200 g hnědé nebo divoké rýže (doporučuji tuto)
  • 150 g rajčatového protlaku
  • 2 PL hořčice
  • hrst bazalky
  • 200 g strouhané mozzarelly
  • 2 PL sójové omáčky (doporučuji tuto)
  • česnekové koření
  • mražená zelenina (volitelné)
  • špenát (volitelné)
Fit recepty - Do 5 surovin (česky)

Postup

  1. Rýži nasypeme do hrnce, propláchneme a následně zalijeme dvěma díly vody.
  2. Přidáme do ní sójovou omáčku, rajčatový protlak, hořčici, řádně zamícháme a necháme vařit na mírném plameni, dokud rýže nenasákne všechnu vodu.
  3. Následně do rýže přidáme omytou a nadrobno nasekanou bazalku, česnekové koření, strouhanou mozzarellu a dle chuti i mraženou zeleninu či špenát.
  4. Rizoto můžeme podávat samostatně, s tuňákem, chobotnicí nebo kuřecím masem.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy25 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal325 KCal
Sacharidy37 g
Vláknina6 g
Bílkoviny19 g
Tuky10 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu