ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Zdravá květáková pizza

Zdravá květáková pizza

„Poprosím vás jednu hawai a salámovou s chilli papričkami," hlasitě zamlaskáte a tehdy se s hrůzou vzbudíte ze snu. Zdálo se vám, že si objednáváte dvě pořádně velké lepko(a)vé pizzy a rádi byste tento sen zapomněli. Recept na fit květákovou pizzu bez lepku a mléka vám s tím rád pomůže. A můžete jí skutečně sníst hodně, zcela bez výčitek.

Zdravé těsto na pizzu z květáku hravě nahradí obyčejné těsto z mouky. Jídlu ubere množství sacharidů i kalorií a navíc zvýší obsah vlákniny a bílkovin. Pokud máte rádi pizzu, určitě si pochutnáte.

Květák je bohatý na vitamíny, minerály, antioxidanty a také hodně vlákniny, která podporuje trávení. Považuje se za nejlepší prevenci rakoviny tlustého střeva. Podporuje také funkci kloubů a šlach, zpomaluje vypadávání vlasů, zpevňuje nehty, hojí záněty pokožky, pomáhá regenerovat sliznici střev, stimuluje růst a regeneraci buněk, podněcuje krvetvorbu, zajišťuje optimální zásobování buněk živinami, podporuje imunitní systém, pomáhá předcházet infekcím a navíc i snižuje krevní tlak. Hotový zázrak rostoucí na zahradě.

Zdravá květáková pizza potěší vaše bříško a pokud ji potřete i domácím rajčatovým protlakem a posypete svou oblíbenou oblohou, potěšíte i své chutě. Zdravá, jednoduchá a chutná pizza už není jen nedosažitelným snem.

Pokud vás takové alternativní těsto na pizzu zaujalo, určitě se také podívejte a vyzkoušejte recepty na pizza těsto ze lněných semínek, pizza těsto z cukety a pizza těsto z tuňáka.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 1 květák, nakrájený na malé růžičky
  • 1 vejce
  • 50g strouhaného sýru
  • ½ ČL mořské soli (doporučuji tuto)
  • ½ ČL sušeného oregana
  • ¼ ČL mletého černého pepře
  • obloha (dle preferencí)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Květák rozmixujeme v mixéru na malé “rýžové” kousky.
  2. Rozmixovaný květák dáme na pánev a asi 8 minut ho opékáme do změknutí.
  3. Když je květák měkký a začíná být dohněda, vložíme ho do utěrky (gázy) a vyždímáme z něj co nejvíce vody. Je důležité, aby byl co nejsušší.
  4. Když jsme ho pořádně vysušili, dáme ho do misky spolu s ostatními ingrediencemi a pořádně promícháme.
  5. Těsto následně uložíme na pekáč (vyložený papírem na pečení) do tvaru pizzy.
  6. Pečeme ho na 220 stupňů cca 15 minut – dozlatova.
  7. Potom na pizzové těsto pokládáme suroviny podle chuti (rajčatový protlak, šunka, špenát, kukuřice, žampiony...) a dáme péct na dalších 7-10 minut.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy40 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty /
KCal150 KCal
Sacharidy4 g
Vláknina2 g
Bílkoviny11 g
Tuky9 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu