Zdravé koblihy s čokoládovou polevou
Viděla jsem už mnoho videí na přípravu domácích koblih a vždy mě vylekalo to neskutečné množství oleje, ve kterém se koblihy smažily, jakož i jejich zdlouhavá příprava. Proto jsem přišla s tímto receptem na zdravé koblihy s čokoládovou polevou, abychom si pochutnali a méně zatížili svůj organismus.
V receptu na zdravé koblihy s čokoládovou polevou jsou suroviny, které jsou v souhře s naším tělem a tento recept s radostí si mohou připravit i vegani. Vlákninu tu hrdě zastupují oblíbené ovesné vločky v kombinaci s voňavým a sladkým jablečným pyré a skvělým zástupcem draslíku banánem. Konzistenci zdravých koblih doplňují srdci prospěšná lněná semínka a koření života do nich přidáme prostřednictvím skořice. Dejte však pozor, abyste polevu nesnědli ještě předtím než s ní potěšíte hotové koblihy, protože spojení kakaa, medu (případně agáve pro vegan verzi) a kokosu je doslova chuťovou bombou. 1 hrnek představuje v receptech objem 250 ml.
Zdravé ovesné koblihy s čokoládovou polevou jsou chutná, zdravá a vegan alternativa k domácím koblihám. Samozřejmě, chutnají trochu jinak, ale naoko jsou přitažlivé a snadno zaženou vaši chuť na sladké.
Pokud vás recept na zdravé koblihy zaujal, určitě se podívejte i ostatní recepty na mé stránce, mám zde totiž několik skvělých receptů na fit koblihy.
Ingredience
- 1 HR jemných ovesných vloček (doporučuji tyto)
- 1/3 HR jablkového pyré bez cukru
- 1 zralý banán
- 1/4 HR mletých lněných semínek nebo lněné mouky (doporučuji tyto)
- lněné mouky 1/2 ČL skořice
- 1-2 PL mandlové mouky (volitelné) (doporučuji tyto)
- rozinky, kokos (podle chuti)
- Na polevu:
- 1 PL kokosového oleje (doporučuji tento)
- 3 PL kakaa (doporučuji tohle)
- 1 PL medu (doporučuji tento)
- kokos, barevná posypka
Postup
- Rozmačkaný banán smícháme spolu s ostatními surovinami.
- Z těsta vyrobíme kuličky, které vytvarujeme do tvaru koblihy.
- Vydlabeme z nich střed a uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
- Pečeme 10 minut na 180 stupňů.
- Otočíme a pečeme dalších 5 minut.
- Polevu uděláme smícháním rozpuštěného kokosového oleje, kakaa a sladidla.
- Vychlazené koblihy namočíme do polevy a ozdobíme.
Čas přípravy | 20 minut | |
Vydatnost | 6 kusů |
Nutriční hodnoty / 1 kus | ||
KCal | 130 KCal | |
Sacharidy | 17 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bílkoviny | 4 g | |
Tuky | 5 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
VegetariánskéSnídaněZdravé dezertyBez laktózyBez vajecOvesné vločkyVeganské obědy a večeřeFit snídaně s ovesnými vločkamiBezvaječné recepty na oběd a večeřiNízkokalorické dezertyZdravé veganské dezertyZdravé dezerty bez vajecDezerty s vysokým obsahem vlákninyZdravé dezerty s ovesnými vločkamiFit recepty s ovesnými vločkami a vysokým obsahem vlákninyVegan recepty s ovesnými vločkamiJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!