Zdravé kokosové tyčinky
Tyto zdravé domácí kokosové "bounty" tyčinky jsou skvělou zdravou alternativou k různým komerčním kokosovým tyčinkám plným cukru a ztužených tuků, a musím říci, že chutnají ještě mnohem lépe! Zkuste je, neprohloupíte. My je doma zbožňujeme :)
Příprava kokosových tyčinek je velmi jednoduchá a poměrně rychlá. Důležitým krokem při jejich přípravě je dát je před namáčením do čokolády do mrazničky, aby dobře ztuhly a dalo se s nimi jednoduše pracovat. Po obalení v čokoládové polevě je dobré dát je opět do mrazáku, protože díky tomu, že na nich čokoláda rychle ztuhne, budou zvenku tyčinky perfektně křupavé a uvnitř vláčné. Pokud je zkondenzovaná čokoláda s kokosovým olejem příliš řídká, nechte ji chvíli odstát v chladničce, ať trochu ztuhne a obalování tyčinek bude hned jednodušší.
Tyčinky jsou díky množství kokosu, kokosového oleje a hořké čokolády bohaté na tuk a kalorie, proto je není nutné sníst všechny najednou, ale dopřát si je spíše jednou za čas a to zejména, pokud máte chuť zhřešit sladkostmi.
V případě, že byste chtěli tyto kokosové tyčinky připravit v proteinové fitness verzi, stačí, když do těsta přimícháte odměrku proteinového prášku (nejlépe kokosového nebo vanilkového). 1 hrnek v receptech představuje objem 250 ml.
Ingredience
- Na náplň:
- 4 HR strouhaného kokosu (doporučuji tento)
- 1/2 HR rozpuštěného kokosového oleje (doporučuji tento)
- 2-4 PL medu (doporučuji tento)
- nasekané mandle (volitelné) (doporučuji tyto)
- Na čokoládovou polevu:
- 1,5 HR čokoládových kousků (70%+) (doporučuji tuto)
- 1-2 PL kokosového oleje
Postup
- V kuchyňském robotu (případně ručně) rozmixujeme všechny ingredience na náplň. Směs by měla změknout.
- Kokosovou náplň natlačíme do menší nádoby nebo formy.
- Jestli chcete použít i mandle, dejte je do náplně.
- Nádobu dáme do mrazničky na 10-15 minut.
- Mezitím rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem v malém hrnci na úplně slabém ohni nebo ve vodní lázni.
- Pokud je poleva příliš hustá, přidáme ještě trochu kokosového oleje a jestliže je příliš řídká, přidáme více tmavé čokolády.
- Jakmile náplň v mrazničce ztuhne, nakrájíme ji na kousky.
- Každý kousek kokosové náplně obalíme v čokoládové polevě a následně je uložíme do mrazáku na 20 minut.
- Přibližně po 10 minutách tyčinky přemístíme do chladničky a necháme tuhnout alespoň 8 hodin.
- Kokosové tyčinky skladujeme ve vzduchotěsné nádobě v lednici.
Čas přípravy | 15 minut | |
Vydatnost | 10 krajíců |
Nutriční hodnoty / 1 krajíc | ||
KCal | 273 KCal | |
Sacharidy | 10 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bílkoviny | 2 g | |
Tuky | 25 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
VegetariánskéZdravé dezertyBez laktózyBez vajecZdravé dezerty bez vajecZdravé dezerty bez mouky a lepkuJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!