Zdravý RAW Vegan Cheesecake
Tento výborný zdravý raw vegan cheesecake bez pečení, bez cukru, bez mouky, bez mléka a mléčných produktů je tak lahodný, že ho budete chtít sníst celý najednou. Cheesecake se skládá ze samých výživných a zdravých surovin, takže si ho můžete dopřát jako dezert nebo ještě lépe - k snídani.
I když jsou raw koláče kvůli vysokému obsahu ořechů a kokosového oleje obvykle kaloričtější a tučnější, vyplatí se jednou za čas si je dopřát. Díky tomu, že se tepelně neupravují, všechny jejich složky zachovají svou výživovou hodnotu. Vašemu tělu tak doplní hodnotnou dávku vitamínů, minerálů, ale také bílkovin, zdravých tuků a vlákniny. Navíc jsou velmi syté, takže nahradí i plnohodnotné jídlo, například snídani.
Oříšky kešu obsahují hodně hořčíku, betakarotenu, zinku a dalších stopových prvků, které pozitivně ovlivňují oči, kůži a sliznice. Po namočení ve vodě zvětší svůj objem a následně se z nich dá vyrobit lahodný krém, který se používá v takových raw zákuscích.
Navíc je raw cheesecake velmi jednoduchý na přípravu a vhodný i pro vegany (stačí nahradit med javorovým nebo agáve sirupem). Přesvědčte se o jeho výjimečné chuti. Z následujících ingrediencí by vám měly vyjít 4 porce.
Ingredience
- Ingredience na cheesecake:
- 1,5 HR ( 150 g ) kešu ořechů (doporučuji tyto)
- 1/2 HR ( 120g ) jablkového pyré
- 3 PL ( 30 g ) panenského kokosového oleje (doporučuji tento)
- 1/4 HR medu (doporučuji tento)
- 2 PL citronové šťávy
- 1/2 ČL čistého vanilkového extraktu
- 1 ČL skořice
- Ingredience na těsto:
- 1/2 HR a více vypeckovaných datlí, rozinek nebo švestek (nebo mix) (doporučuji tyto)
- 1/2 HR ( 80 g ) mandlí, případně jiných oříšků (doporučuji tyto)
- 1/2 ČL skořice
- 1/4 ČL čistého vanilkového extraktu
- 1-3 PL vody (podle potřeby)
Postup
- Kešu oříšky namočte na noc do misky s vodou.
- Další den je scedíme, opláchneme a vysušíme.
- Všechny ingredience na cheesecake rozmixujeme v mixéru úplně dohladka.
- Odložíme cheesecake hmotu bokem a připravíme si těsto.
- Rozmixujte všechny ingredience na těsto v mixéru (ne v stojícím, ale v sekáčku potravin, který byste měli mít jako součást tyčového mixéru – pokud nemáte, vyzkoušejte to s tyčovým mixérem).
- Pokud je těsto suché, přilijte vodu podle potřeby.
- Měla by vzniknout ne úplně jednotná, lepkavá hmota.
- Potom toto těsto vtlačte do formy na dortový korpus nebo jiné formy.
- Na těsto natřete cheesecake hmotu.
- Dejte koláč do lednice minimálně na noc, dokud neztuhne a při krájení se nerozpadává.
Čas přípravy | 20 minut | |
Vydatnost | 6 krajíců |
Nutriční hodnoty / 1 krajíc | ||
KCal | 423 KCal | |
Sacharidy | 35 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bílkoviny | 9 g | |
Tuky | 29 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
VegetariánskéSnídaněZdravé dezertyBez laktózyBez vajecSnídaně bez mouky a lepkuZdravé veganské dezertyZdravé dezerty bez vajecZdravé dezerty bez mouky a lepkuDezerty s vysokým obsahem vlákninyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!