Zdravý bulgur s avokádem, tuňákem a olivami je chutný a teplý salát s bulgurem, který můžete podávat jako oběd či večeři. Je skutečně vynikající a věřím, že si recept oblíbíte - kvůli jeho jednoduchosti, nutričním vlastnostem i chuti.
Těšit se můžete na pořádnou dávku bílkovin, stopových prvků a také vlákniny. A navíc, který recept s avokádem byl někdy špatný, že? Pokud se k němu ještě přidají i černé olivy a tuňák, jde o chutný pokrm, který poblázní vaše chutě.
Co je bulgur? Pokud ještě s bulgurem nejste blízcí, dovolte mi krátké představení. Bulgur je celozrnná, předvařená a nalámaná obilovina. Nejčastěji se vyrábí z pohanky, pšenice, špaldy či ječmene. Není loupaný na rozdíl od jiných typů obilovin, díky čemuž si uchovává více hodnotných živin. Je lehce stravitelný a pochlubit se může i vyšším obsahem bílkovin a vlákniny. Bulgur je ideální jako příloha k jídlům, základ rizota nebo jako součást receptů (jako u tohoto salátu).
Bulgur s avokádem, tuňákem a olivami musíte vyzkoušet. Je to ideální recept, pokud plánujete udělat něco zdravého, rychlého a sytého na zub. Pokud náhodou nemáte bulgur, můžete si tento recept připravit i s kuskusem nebo pohankou. Jejich konzistence je však poněkud odlišná, takže pokud můžete, použijte bulgur.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!