Tato dokonalá makovo-citronová ovesná kaše, která v sobě ukrývá chutě máku a citrónu, je perfektní ať už s ovesnými, pohankovými vločkami, jáhly, kuskusem, kukuřičnou krupicí nebo bulgurem. Kaše je bohatá na vitamíny, minerály, vlákninu i bílkoviny. Určitě doporučuji vyzkoušet ji všem milovníkům máku! ;)
Kromě toho že je bezlepková (v závislosti na tom, zda se rozhodnete použít - pohankové/ovesné vločky, kukuřičnou krupici) a neobsahuje vejce, můžete ji připravit i s rostlinným mlékem (například s kokosovým, mandlovým či ovesným), díky čemuž bude vhodná i pro lidi s intolerancí na laktózu. Oslaďte ji datlovým sirupem namísto medu a máte na stole veganskou verzi. Možnosti přípravy této fantastické a zdravé kaše jsou opravdu nekonečné a každá z variant chutná výborně.
Citronová šťáva a kůra se perfektně hodí k máku a dodají ovesné kaši úžasnou, osvěžující chuť – určitě tedy citron nevynechejte. Nejlepší je ještě teplá. Podávat ji můžete posypanou různým sušeným ovocem, citrónovou kůrou, drcenými oříšky, kokosem či kakaovými boby. Je výborná k snídani, perfektně vás nastartuje do nového dne. Vychutnat si ji však můžete kdykoli, připravenou ji máte raz dva.
V malém hrnci smícháme vločky s mlékem, mákem, rozinkami a společně je vaříme na mírném plameni do zhoustnutí kaše. V případě potřeby dolijeme více mléka.
Nakonec do kaše vmícháme datlový sirup, citronovou šťávu a kůru. Kaši podáváme nejlépe teplou.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!