Fit tresčí salát
Všichni jistě dobře znáte známou tresku v majonéze. Je oblíbeným salátem nejednoho z nás, možná už od dětství. Avšak v kupované verzi najdeme množství surovin, které by tam vůbec být neměly a navíc je plný tuku a nepatří tak k nejzdravějším fit salátům. V tomto receptu vám nabízím dietní, zdravou a fit verzi tresčího salátu, který vaše tělo obohatí o živiny a nebudete se po něm cítit těžko. A nebojte se, chuťově má velmi blízko ke klasické tresce v majonéze.
Treska je nízkokalorická a nízkotučná ryba která obsahuje téměř čisté bílkoviny, což ji činí perfektní i do diety, při hubnutí a také pro všechny nadšence fitness. Je bohatá na vitamin B12, draslík, fosfor a selen. Treska si tak určitě zaslouží mít hlavní roli ve zdravém jídelníčku každého z nás. Proč ji tedy nezkusit v podobě tohoto chutného a sytého salátu?
Fit tresčí salát je ideální k snídani nebo k večeři spolu s celozrnným pečivem. Obsahuje téměř čisté bílkoviny, je nízkotučný a nízkosacharidový. Tento recept na rybí salát je rychlý na přípravu a má vynikající chuť.
Určitě tento zdravý recept na fit tresčí salát vyzkoušejte. Nejlepší je po odležení v lednici, alespoň přes noc.
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- 400 g čerstvé vykostěné tresky
- 1 velká cibule
- 4 PL hořčice
- 400 g skyru nebo řeckého jogurtu
- 2 menší mrkve
- 5 PL octa
- 3 bobkové listy
- mletý pepř
- 1 ČL soli (doporučuji tuto)
Postup
- V hrnci přivedeme k varu vodu s octem, solí a bobkovým listem.
- Do vroucí vody přidáme čerstvou tresku a vaříme ji ve vodě po dobu 15 minut.
- Tresku vyjmeme a do vody vložíme očištěnou mrkev v celku, kterou vaříme zhruba 5 minut doměkka.
- Následně mrkev necháme vychladnout a nastrouháme ji najemno na struhadle.
- Vychlazenou tresku vložíme do větší mísy, kde ji pomocí vidličky pořádně rozmačkáme na malé kousky.
- K tresce přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, hořčici a skyr nebo řecký jogurt. Salát dobře promícháme.
- Na závěr rybí salát dochutíme ještě solí, octem, pepřem, případně i hořčicí.
- Salát necháme odstát v lednici nejlépe přes noc, aby se všechny chutě propojily.
Čas přípravy | 35 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty / 1 porce | ||
KCal | 174 KCal | |
Sacharidy | 5 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bílkoviny | 33 g | |
Tuky | 1 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Bez cukruNízkokalorickéObědy a večeřeBez lepkuBez ořechůZeleninaSnídaně bez vajecZdravé zeleninové obědy a večeřeFitness snídaněRecepty na nízkotučné snídaněDietní recepty na snídaniDietní recepty na obědy a večeřeFitness saláty s vysokým obsahem bílkovinLow carb recepty na salátyNízkosacharidové zeleninové receptyNízkokalorické dietní zeleninové receptyBezlepkové zeleninové receptyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!