Fit vajíčková roláda
Vše, co máte rádi stočte do rolády. S vajíčkem se v kuchyni vděčně pracuje, protože dokáže spojit nespojitelné a dodat jídlu sytost, abyste po vydatné omeletě vydrželi až do oběda. Vajíčková roláda je skvělou inovací vašich snídaní, které si navíc obohatíte o křupavé pistácie a krémový cottage sýr či řecký jogurt.
Pistácie mají z ořechů nejvyšší obsah železa, najdete v nich měď, draslík, fosfor i vápník. Z vitamínů provitamín A a celou škálu vitamínů skupiny B. Jejich pravidelná konzumace je prospěšná pro pleť, nervovou soustavu, snižování hladiny cholesterolu a celkový růst a vývoj organismu. Snižují také riziko vzniku rakoviny plic, zmírňují projevy stresu, úzkosti a zvyšují obranyschopnost organismu. No a jsou nesmírně dobré.
Chutná vajíčková roláda, kterou servírujete podle mého receptu, je bez mouky a snoubí se v ní několik nezaměnitelných chutí. Obohaťte ji například o fíky a dávku zeleného špenátu a klidně ji můžete servírovat vzácným návštěvám. Mandlovou mouku, která dodá roládě zajímavou chuť, můžete jednoduše připravit rozmixováním nebo semletím mandlí.
Tato jednoduchá vajíčková roláda bez mouky je vhodná jako lehká snídaně, večeře nebo jako předkrm či občerstvení pro hosty.
Ingredience
- Na roládu:
- 6 vajec
- 30g mandlové mouky (doporučuji tuto)
- 120ml mléka
- 2 hrsti nasekaného hlávkového salátu nebo špenátu
- ¼ ČL mořské soli (doporučuji tuto)
- ¼ ČL mletého černého pepře
- Na oblohu:
- 4 PL bílého řeckého jogurtu nebo cottage sýru
- 3 PL nasekaných pistácií
- rajčata nebo fíky
Postup
- Všechny ingredience na omeletu spolu pořádně rozmixujeme ručním mixérem nebo metličkou.
- Hlubší plech nebo formu na pečení (zhruba ve velikosti 38x25 cm) vyložíme papírem na pečení a pokládáme na něj nakrájený salát.
- Salát zalijeme připravenou omeletovou směsí a dáme péct na 180 stupňů na 12 minut nebo dokud omeleta celkově neztuhne.
- Když začíná omeleta na krajích hnědnout a uprostřed je dopečená, vytáhneme ji a necháme 3 minuty odstát.
- Natřeme ji jogurtem, cottage sýrem nebo jiným roztíratelným sýrem a opatrně srolujeme.
- Roládu nakrájíme na kousky, posypeme nasekanými pistáciemi a servírujeme s rajčetem nebo čerstvými fíky ještě teplé nebo studené.
- Roládu skladujte v lednici a spotřebujte do 2 dnů.
Čas přípravy | 20 minut | |
Vydatnost | 8 krajíců |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 113 KCal | |
Sacharidy | 3 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bílkoviny | 8 g | |
Tuky | 8 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Bez cukruNízkokalorickéObědy a večeřeSvačinaBez lepkuZeleninaZdravé zeleninové obědy a večeřeFitness snídaněDietní recepty na snídaniDietní recepty na obědy a večeřeZdravé bezmasé recepty na obědy a večeřeRecepty na nízkokalorický a dietní snackFitness recepty s vejci a vysokým obsahem bílkovinNízkokalorické dietní recepty s vajíčkyNízkosacharidové zeleninové receptyNízkokalorické dietní zeleninové receptyBezlepkové zeleninové receptyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!