ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Květákový nákyp

Květákový nákyp

Dostali jste chuť na rychlý fitness slaný koláč? Zkoušeli jste už někdy koláč z květáku? Tento zcela jednoduchý recept na fit květákový koláč je plný bílkovin a má nízký obsah tuku. Připomíná klasickou vajíčkovou frittatu, která se jednoduše zapeče v troubě, ale hlavní ingrediencí je v tomto případě právě květák. Ten je bohatý na vitamíny a minerály a má řadu blahodárných účinků na lidský organismus.

Do těsta si kromě cottage sýru, špenátu a sušených rajčat můžete přidat cokoli, podle vlastní chuti. Například olivy, kapii nebo medvědí česnek. Tento nízkokalorický slaný koláč má fantastickou chuť a skvěle se k němu hodí jakýkoli dip či omáčka - například tato domácí tzatziki omáčka Pečený losos s tzatziki a jáhlami . Podávat jej můžete nejlépe samostatně, ale skvěle se k němu hodí i nakrájená zelenina či celozrnné pečivo.

Připraven na pečení je tento zdravý květákový koláč již během několika minut. Všechny ingredience spolu pouze rozmixujete a nalijete do silikonové formy. Pokud doma nemáte dostatečně velký nebo výkonný mixér, (doporučuji tento) . Hotovou směs už pouze upečete dozlatova a pochoutka je na světě. Koláč je vhodný k snídani, večeři, ale i jako zdravý oběd podávaný například s vaším oblíbeným salátem. U nás doma ho všichni zbožňují, jak chutná vám? :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.díl (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 1 květák
  • 4 vejce
  • 300 g cottage sýr
  • 3 hrsti špenátu
  • 40 g sušených rajčat
  • 1/2 ČL mořské soli (doporučuji tuto)
  • 1/2 ČL mletého pepře
  • 1 PL česnekového koření
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Květák rozebereme na malé růžičky a v mixéru ho rozmixujeme spolu s vajíčky, cottage sýrem, pepřem, mořskou solí a špenátem co nejvíce dohladka.
  2. Nakonec do těsta přidáme sušená rajčata nakrájená nadrobno.
  3. Těsto vylijeme do silikonové nebo pečícím papírem vyložené zapékací mísy a pečeme zhruba 60 minut při 180 stupních dozlatova, dokud těsto neztuhne a už se nerozpadá.
  4. Před nakrájením koláč necháme vychladnout alespoň 10 minut.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy70 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal240 KCal
Sacharidy16 g
Vláknina7 g
Bílkoviny28 g
Tuky6 g