Snídaňová "pizza" ovesná kaše (naslano)
Ovesné vločky jsou velmi oblíbené snídaňové jídlo, známé však převážně ve sladké verzi, proto vám tentokrát přináším tuto snídaňovou "pizzu" ovesnou kaši ve slaném provedení. Je neskutečně chutná, krémová a vydatná. Vyzkoušejte k snídani něco nového a dopřejte si fantastickou chuť pizzy ve vaší oblíbené misce ovesných vloček, navíc ve zdravém provedení.
Pokud vás omrzel nespočet receptů na ovesnou kaši s ovocem, oříšky, jogurtem či jinými sladkými dobrotami, vyzkoušejte ji připravit naslano. I když vám to může připadat zvláštní, ovesné vločky jsou skutečně výborné i na tento způsob a toto provedení je ideální pokud preferujete slanou snídani. Tato pizza ovesná kaše bude hotová za pár minut a zasytí vás na dlouhé hodiny. Jedna sytá porce této pizza kaše obsahuje kolem 280 kcal a 12 g bílkovin.
Sepsaný recept je v podstatě základ kaše, kterou si můžete vylepšit klasickými "pizza surovinami" jako jsou například olivy, houby, kukuřice, zelenina či kousky kvalitní šunky - podle toho, na co máte zrovna chuť a co máte doma. Tyto suroviny stačí přidat do kaše během vaření. Případně můžete také ovesné vločky nahradit například jáhly či quinoou, kaše se však bude muset vařit o něco déle.
Pokud vás slaná verze ovesných vloček oslovila, určitě vyzkoušejte i tuto verzi: . Jsou velmi jednoduché na přípravu a opravdu výborné. Budu ráda pokud mi do komentářů napíšete, jak vám slaná verze ovesné kaše chutnala :)
Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.
Ingredience
- 80 g ovesných vloček (doporučuji tyto)
- 350 ml vody
- 200 g loupaných rajčat v konzervě
- 1 ČL olivového oleje (doporučuji tento)
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 lístků bazalky
- 1/2 ČL medu (doporučuji tento)
- sůl a mletý pepř (podle chuti)
- 40 g strouhané mozzarelly
- 1 ČL pizza koření
Postup
- V malém hrnci na středním ohni rozehřejeme olivový olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Cibuli restujeme asi 1 - 2 minuty, dokud nebude voňavá a sklovitá.
- Snížíme teplotu na minimum a přidáme prolisovaný česnek a bazalku. Vaříme asi 30 vteřin.
- Přidáme rajčata, vodu a mícháme, dokud se rajčata nerozvaří. Teplotu zvýšíme a přivedeme k varu.
- Do vroucí směsi přidáme ovesné vločky, sůl, pepř a med. Pořádně promícháme, přikryjeme poklicí a necháme vařit na mírném ohni asi 10 minut. Občas promícháme, aby se kaše nepřipálila.
- Kaši odstavíme z plotýnky a necháme odstát asi 5 minut, aby se zbylá tekutina vstřebala.
- Podáváme ji ještě teplou, posypanou mozzarellou a lístky čerstvé bazalky. Můžete ji ozdobit také kousky chilli.
Čas přípravy | 20 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 291 KCal | |
Sacharidy | 35 g | |
Vláknina | 3 g | |
Bílkoviny | 12 g | |
Tuky | 10 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
NízkokalorickéSvačinaBez ořechůZeleninaSnídaně bez vajecFitness snídaněDietní recepty na snídaniRecepty na nízkokalorický a dietní snackFitness ovesné recepty s vysokým obsahem bílkovinDietní recepty s ovesnými vločkamiNízkokalorické dietní zeleninové receptyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!