Vánoční kapr s batáty a coleslaw salátem
Kapr určitě patří mezi nejoblíbenější hlavní chody, které se každoročně objevují na štědrovečerních stolech v mnoha rodinách. Obvykle se připravuje tato ryba s bramborovým salátem, ale v tomto fit receptu vám představím netradiční, ale o to zajímavější kombinaci, kterou budu určitě letos během svátků podávat. Bude to zdravý recept na vánočního kapra s batáty a coleslaw salátem. Pokud si rádi občas připravíte o svátcích něco netradičního, určitě tento chutný recept vyzkoušejte. A klidně si na něm pochutnejte i mimo svátky.
Kapra připravíme velmi rychle a jednoduše, a to usmažením na pánvi. Použiji na to olej z hroznových jadérek, který je na takové smažení ideální, protože má vysoký bod varu a zachová chuť a vůni připravovaného jídla i po tepelné úpravě. Má jemně oříškovou chuť a je bohatý na vitamin E a antioxidanty. Rybu lehce opepříme a osolíme, díky čemuž získá neodolatelnou chuť. Jsem si jistá, že vůně rozmarýnu vás při jeho přípravě zcela okouzlí.
Vyzkoušejte toto zdravé a chutné jídlo, jsem si jistá, že zachutná celé rodině. Spojení chutí kapra, sladkých brambor a fit coleslaw salátu je podle mě naprosto vynikající.
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- na kapra:
- 300 g kapra
- 3 lžíce oleje z hroznových jader Borges
- 1/2 ČL soli
- 1/2 ČL rozmarýnu (čerstvý/sušený)
- 1/4 ČL mletého pepře
- na oblohu:
- 500 g batátů
- na coleslaw salát:
- 1/4 bílého zelí
- 2 menší mrkve
- 1/4 cibule
- 200 g bílého jogurtu
- 2 PL zakysané smetany
- 1 ČL hořčice
- 1/2 ČL octa
- 1/2 ČL citronové šťávy
- špetka mořské soli
- špetka mletého pepře
Postup
- Nejdříve připravíme salát coleslaw. V misce smícháme jogurt, zakysanou smetanu, hořčici, ocet a citronovou šťávu.
- Zelí, mrkev a cibuli nakrájíme na struhadle na co nejtenčí a nejmenší kousky a přidáme je do misky k dresinku.
- Salát pořádně zamícháme a nakonec dochutíme pepřem a mořskou solí podle chuti.
- Batáty uložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme jejich 30-45 minut (podle velikosti) při 190 stupních doměkka.
- Po dopečení je necháme vychladnout a pak nakrájíme na malé kousky.
- V hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej z hroznových jader.
- Následně na pánev přidáme na filety nakrájeného kapra, kterého osolíme a opepříme.
- Kapra smažíme přibližně 4 minuty z každé strany, dokud se pořádně nepropeče.
- Kapra podáváme spolu s coleslaw salátem a nakrájenými batáty, které můžeme na závěr polít olejem, ve kterém se kapr smažil.
Čas přípravy | 60 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty / 1 porce | ||
KCal | 679 KCal | |
Sacharidy | 58 g | |
Vláknina | 12 g | |
Bílkoviny | 46 g | |
Tuky | 25 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinSalátyBez vajecOběd a večeře bez moukyOběd a večeře se sladkými bramboramiBezvaječné recepty na oběd a večeřiFitness recepty na oběd a večeřiFitness vánoční receptyVánoční recepty bez moukyFitness recepty se sladkými bramboramiBezlepkové recepty s batátyFitness zeleninové recepty s vysokým obsahem bílkovinJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!