Přicházím s dalším tipem na chutné a jednoduché jídlo z dýně. Tento zdravý dýňový přívarek si zasloužil čestné místo mezi mými oblíbenými recepty, a to zejména v období podzimu. Je extrémně jednoduchý na přípravu a chutná skvěle. Díky dýni má příjemně nasládlou chuť a je plný vitaminu A, C a draslíku.
Přívarek je nízkokalorický a poměrně nízkotučný, takže se vám odvděčí vaší štíhlou linií. Je ideální jako fit oběd nebo večeře. Použít lze v receptu jakoukoli dýni, ale nejideálnější jsou odrůdy hokkaido a máslová dýně. Není nutné ji ani mixovat, protože dýně se rozvaří v krátkém čase zcela doměkka. Dýňový přívarek můžeme podávat posypaný sýrem a zelenou cibulkou, spolu s celozrnným pečivem, bramborami, případně pečenými karbanátky nebo rybími kuličkami.
Je to prostě další skvělý způsob, jak využít dýni v chutné podobě, proto určitě neváhejte a pokud máte rádi zahuštěné omáčky, určitě tento zdravý přívarek z dýně vyzkoušejte.
V hrnci na rozpáleném oleji nebo ghee másle osmahneme najemno nasekanou cibuli.
Přidáme očištěnou a nastrouhanou dýni, podlijeme 50 ml vody, osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme přibližně 15 minut. Následně by měla být dýně uvařená doměkka.
Nakonec do přívarku přimícháme smetanu a necháme ho přejít varem.
Přívarek odstavíme z plotýnky a můžeme jej ihned podávat.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!