Tento krémový tofu pudink neobsahuje žádnou mouku, škrob, cukr ani mléko, přesto je perfektně lahodný. Potřebujete k němu jen pár ingrediencí a servírovat ho můžete do 5 minut.
Recept na zdravý banánový tofu pudink vznikl zcela náhodně, když jsem chtěla z tofu vyčarovat něco sladkého a chutného a měla jsem doma zralé banány. Jelikož je tento banánový pudink bez mouky, lepku a také mléka, je vhodný pro celiaky i vegany. Osladila jsem ho jen trochou stévie, protože banány jsou v něm dostatečně sladké, což mu také dopomohlo k nízkému obsahu kalorií. Avšak v případě, že stévii nemáte, můžete ho dosladit medem nebo javorovým sirupem.
Vanilkové aroma se krásně doplňuje s chutí banánů a navíc zajistí, že chuť tofu v tomto pudinku zcela zanikne. Pro kakaový pudink stačí, když do něj přidáte několik lžic kakaa. 1 malá porce pudinku obsahuje jen 84 kcal a 12 g sacharidů, takže pokud vám bude velmi chutnat, klidně můžete sníst i dvě porce.
Pokud chcete, aby tofu pudink obsahoval ještě větší množství bílkovin a pozvednout ho tak na fitness level, můžete do něj klidně přidat i odměrku proteinového prášku (použít lze i veganský, pro zachování bezlepkové a bezmléčné receptury).
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!