Ve francouzských uličkách se line vůně socca nebo i cizrnové placky na každém rohu. Můžete se jihem Francie inspirovat a nechat bytem vonět čerstvě upečenou cizrnovou socci, dokonce zcela bez lepku i vy.
Cizrnová socca je všestranně konzumovatelná. Můžete ji připravit jako placku na pánvi nebo prostě podle mého receptu nechat zapéct v troubě do podoby cizrnového slaného koláče. Na její přípravu vám dokonce postačí jen cizrnová mouka, voda, olivový olej, sůl a pepř.
Cizrna patří mezi nejzdravější luštěniny a je vhodná pro všechny věkové kategorie. Obohatí vám život díky vysokému obsahu bílkovin, vlákniny a neméně potěší i svou bezlepkovou vlastností celiaky. Zdraví prospěšné účinky cizrny ocení i těhotné ženy. Na rozdíl od ostatních luštěnin nezpůsobuje nadýmání, dobře zasytí a podpoří vaše sebezapření při dietě.
Zdravá cizrnová socca je skvělou náhradou pečiva, budou se vám na ni sbíhat sliny, a proto je její příprava skutečně rychlá a jednoduchá. Dopřejte si toto jemné bezlepkové pečivo z cizrnové mouky s křupavými okraji a jemným vnitřkem, které dokážete připravit na mnoho způsobů. Socca servírujte například s tuňákovou pomazánkou, cottage sýrem, humusem nebo jako přílohu k salátu. Chutná lehce a výborně!
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!