Fitness jogurtový cheesecake (bez mouky a cukru)
Tento fitness cheesecake si určitě zamilujete! Je to vážně jeden z nejlepších zákusků, jaké jsem kdy měla a patří mezi moje nejoblíbenější cheesecaky. Jeho předností také je, že obsahuje vysoké množství bílkovin a je zcela bez mouky a cukru.
Korpus je tvořený mandlovou moukou a mlékem. Mandlovou mouku jednoduše vyrobíte rozmixováním či semletím mandlí na jemnou moučku. Náplň cheesecaku se skládá z řeckého jogurtu (doporučuji použít nízkotučný pro zachování příznivých nutričních hodnot), vajíček, proteinu a vanilkového aromatu. V případě, že nepoužijete slazený protein, bude nutné nádivku dosladit medem či stévií. Vršek cheesecaku zdobí ovocná poleva z bobulovitého ovoce. Použila jsem mix lesního ovoce, ale mohou to být klidně i maliny či borůvky.
Skvělým bonusem je, že tento fit jogurtový cheesecake je i nízkosacharidový, obsahuje pouze 8 g sacharidů na porci. Pokud náhodou nemáte proteinový prášek, můžete jej nahradit sušeným mlékem, pudinkovým práškem nebo kakaem (pro kakaový cheesecake) a dosladit jej podle chuti. Tím však přijdete o jeho vysoký obsah bílkovin.
1 hrnek v receptu představuje objem 250 ml. Na tento fitness cheesecake jsem použila formu na chléb, ale použít můžete i menší dortovou formu o průměru zhruba 20 cm.
Vyzkoušejte tento jednoduchý proteinový cheesecake, jsem si jistá, že si ho zamilujete.
Ingredience
- Těsto:
- 1,5 HR pomletých mandlí (mandlové mouky) (doporučuji tyto)
- 5 PL mléka
- Náplň:
- 700g bílého řéckého jogurtu
- 3 vejce
- 1/2 HR proteinového prášku (vanilkového)* (doporučuji tento)
- 1 PL vanilkového aroma (nebo vanilkový lusk)
- med (v případě potřeby) (doporučuji tento)
- Poleva:
- 1 HR bobulovitého ovoce
- 1-2 PL želatiny v prášku (100%)
Postup
- Pomleté mandle (nebo mandlovou mouku) smícháme v míse s 5 lžícemi mléka.
- Vzniklé těsto vtlačíme do dortové nebo zapékací formy a uhladíme.
- Všechny ingredience na náplň spolu pořádně smícháme.
- Ochutnáme, jestli je dostatečně sladký a v případě potřeby přidáme sladidlo.
- Hotovou náplň nalijeme na připravené těsto.
- Takto připravený cheesecake dáme péct do trouby na 165 stupňů na 40 až 45 minut, dokud povrch a okraje koláče nezačnou hnědnout.
- Cheesecake vyndáme z trouby a necháme vystydnout.
- V malém hrnci připravíme polevu na cheesecake.
- Zvolené ovoce rozmačkáme vidličkou a přimícháme k němu želatinu.
- Směs chvíli povaříme (nesmí ale vřít) a nalijeme na cheesecake.
- Celý cheesecake dáme ztuhnout do lednice na minimálně 8 hodin.
- *možno nahradit pudinkovým práškem a dosladit podle potřeby
Čas přípravy | 55 minut | |
Vydatnost | 8 krajíců |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 287 KCal | |
Sacharidy | 8 g | |
Vláknina | 3 g | |
Bílkoviny | 24 g | |
Tuky | 17 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Bez cukruNízkokalorickéProteinový prášekBez lepkuFitness dezerty s proteinemZdravé dezerty bez cukruZdravé low carb dezertyFitness recepty s vejci a vysokým obsahem bílkovinNízkokalorické dietní recepty s vajíčkyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!