ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Fitness jogurtový cheesecake (bez mouky a cukru)

Fitness jogurtový cheesecake (bez mouky a cukru)

Tento fitness cheesecake si určitě zamilujete! Je to vážně jeden z nejlepších zákusků, jaké jsem kdy měla a patří mezi moje nejoblíbenější cheesecaky. Jeho předností také je, že obsahuje vysoké množství bílkovin a je zcela bez mouky a cukru.

Korpus je tvořený mandlovou moukou a mlékem. Mandlovou mouku jednoduše vyrobíte rozmixováním či semletím mandlí na jemnou moučku. Náplň cheesecaku se skládá z řeckého jogurtu (doporučuji použít nízkotučný pro zachování příznivých nutričních hodnot), vajíček, proteinu a vanilkového aromatu. V případě, že nepoužijete slazený protein, bude nutné nádivku dosladit medem či stévií. Vršek cheesecaku zdobí ovocná poleva z bobulovitého ovoce. Použila jsem mix lesního ovoce, ale mohou to být klidně i maliny či borůvky.

Skvělým bonusem je, že tento fit jogurtový cheesecake je i nízkosacharidový, obsahuje pouze 8 g sacharidů na porci. Pokud náhodou nemáte proteinový prášek, můžete jej nahradit sušeným mlékem, pudinkovým práškem nebo kakaem (pro kakaový cheesecake) a dosladit jej podle chuti. Tím však přijdete o jeho vysoký obsah bílkovin.

1 hrnek v receptu představuje objem 250 ml. Na tento fitness cheesecake jsem použila formu na chléb, ale použít můžete i menší dortovou formu o průměru zhruba 20 cm.

Vyzkoušejte tento jednoduchý proteinový cheesecake, jsem si jistá, že si ho zamilujete.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • Těsto:
  • 1,5 HR pomletých mandlí (mandlové mouky) (doporučuji tyto)
  • 5 PL mléka
  • Náplň:
  • 700g bílého řéckého jogurtu
  • 3 vejce
  • 1/2 HR proteinového prášku (vanilkového)* (doporučuji tento)
  • 1 PL vanilkového aroma (nebo vanilkový lusk)
  • med (v případě potřeby) (doporučuji tento)
  • Poleva:
  • 1 HR bobulovitého ovoce
  • 1-2 PL želatiny v prášku (100%)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Pomleté mandle (nebo mandlovou mouku) smícháme v míse s 5 lžícemi mléka.
  2. Vzniklé těsto vtlačíme do dortové nebo zapékací formy a uhladíme.
  3. Všechny ingredience na náplň spolu pořádně smícháme.
  4. Ochutnáme, jestli je dostatečně sladký a v případě potřeby přidáme sladidlo.
  5. Hotovou náplň nalijeme na připravené těsto.
  6. Takto připravený cheesecake dáme péct do trouby na 165 stupňů na 40 až 45 minut, dokud povrch a okraje koláče nezačnou hnědnout.
  7. Cheesecake vyndáme z trouby a necháme vystydnout.
  8. V malém hrnci připravíme polevu na cheesecake.
  9. Zvolené ovoce rozmačkáme vidličkou a přimícháme k němu želatinu.
  10. Směs chvíli povaříme (nesmí ale vřít) a nalijeme na cheesecake.
  11. Celý cheesecake dáme ztuhnout do lednice na minimálně 8 hodin.
  12. *možno nahradit pudinkovým práškem a dosladit podle potřeby

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy55 minut
Vydatnost8 krajíců
Nutriční hodnoty /
KCal287 KCal
Sacharidy8 g
Vláknina3 g
Bílkoviny24 g
Tuky17 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu