ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Nepečený rýžovo-tvarohový koláč

Nepečený rýžovo-tvarohový koláč

Zdravý, nepečený rýžovo-tvarohový koláč s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku. Osladit si jej můžete pomocí proteinového prášku nebo libovolným jiným sladidlem. S proteinem však zvýšíte obsah bílkovin i chuť - použitím ochuceného proteinu jako například kokosového, vanilkového nebo ovocného.

Tento bezlepkový nepečený koláč máte připravený raz dva a nepotřebujete v něm použít ani vejce. Je tak skvělým zákuskem pro celiaky a alergiky na vajíčka. Mléko můžete použít kravské, ale i libovolné rostlinné mléko. Můžete si tak vytvořit tento rýžovo-tvarohový koláč s příchutí kokosu, přidáním kokosového mléka, proteinu a kokosu. Téměř v každém receptu máte možnost na vlastní kreativitu :)   Dopřejte si tento fit nepečený rýžovo-tvarohový koláč jako snídani, dezert, svačinu nebo i jako sladký oběd. Před podáváním ho ozdobte vaším oblíbeným ovocem a polijte rozehřátou hořkou čokoládou. Můžete použít broskve, jahody, jakékoli bobulové ovoce nebo si připravit směs oblíbeného ovoce, například švestky a jablka, pokapat je citronovou šťávou a zapéct v troubě doměkka. Mňam!

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Rýži uvaříme v mléce doměkka.
  2. Želatinu rozděláme v trošce horké vody (dle návodu) a přimícháme ji do uvařené rýže.
  3. Přidáme tvaroh, proteinový prášek, ovoce a můžeme i kokos.
  4. Celou hmotu dobře rozmícháme a nalijeme do dortové formy.
  5. Velikost formy zvolíme dle toho, jak vysoký koláč chceme mít.
  6. Koláč můžeme vložit do lednice.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy20 minut
Vydatnost8 krajíců
Nutriční hodnoty / 1 krajíc
KCal152 KCal
Sacharidy21 g
Vláknina2 g
Bílkoviny14 g
Tuky1 g