ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Proteinové cannoli lívance

Proteinové cannoli lívance

Nejlepší dobrota, jakou jsem za poslední měsíce jedla! Po návštěvě v Itálii a po ochutnání tradičních "cannoli" jsem si řekla, že si je musím zkusit připravit ve zdravější verzi. Podařilo se! Tyto zdravé proteinové cannoli lívance jsou sice bez mouky, bez cukru a bez smažení, ale pravou chuť cannoli v nich jistě ucítíte.

Vyzkoušejte je, jsou perfektní. Jednoduché fit proteinové lívance se hodí na snídani, jako sladký oběd, sladká večeře s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem sacharidů či jako dezert. Kromě toho také vypadají a voní úžasně - vždyť uznejte sami!

Díky ovesné mouce jsou tyto zdravé proteinové cannoli lívance snadněji stravitelné a bez lepku. Ovesnou mouku si můžete připravit jednoduše rozmixováním ovesných vloček, například v takovém mixéru ( (doporučuji tento) ). Proteinový prášek v receptu zvyšuje obsah bílkovin a vylepšuje jeho nutriční hodnoty, proto jej doporučuji použít, ale pokud ho doma náhodou nemáte, můžete použít jako náhradu pudinkový prášek ve stejném množství.

Připravte tyto krásné a zdravé lívance například i pro své děti. Ty přece milují sladké obědy, jako většina z nás. Tak šup na to a vychutnejte si tuto sladkou dobrotu bez výčitek :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.díl (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 60 g (1/2 hrnku) ovesné mouky (rozmixovaných ovesných vloček) (doporučuji tuto)
  • 40 g proteinového prášku (můžeme nahradit s 2 PL pudinkového prášku) (doporučuji tento)
  • 2 vejce
  • 4 PL mléka
  • na nádivku:
  • 250 g ricotty
  • zrnka z 1 vanilkového lusku
  • 30 g proteinového prášku (můžeme nahradit s 2 PL libovolného sladidla či špetkou stévie) (doporučuji tento)
  • čokoládové kousky 70% + (volitelné) (doporučuji tuto)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Ovesnou mouku můžeme připravit rozmixováním/semletím ovesných vloček na mouku.
  2. Z ovesné mouky, proteinového prášku, vajec a mléka vytvoříme těsto na lívance.
  3. Těsto dávkujeme pomocí lžíce na rozpálenou, nepřilnavou pánev a lívance opékáme zhruba 30 sekund z každé strany dozlatova.
  4. Jakmile je lívanec hotový, stočíme jej do tvaru "trubičky" a zajistíme ho v tomto tvaru například nožem nebo jiným těžším předmětem.
  5. Po vychladnutí by měli lívance zůstat stočené a neměly by se otevírat.
  6. V misce smícháme všechny ingredience na nádivku.
  7. Nádivku vložíme do cukrářského nebo mikrotenového sáčku a naplníme jí stočené lívance.
  8. Nakonec můžeme dozdobit konce čokoládovými kousky.
  9. Cannoli lívance jsou výborné ihned po vyhotovení, ale i po odležení v lednici.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy20 minut
Vydatnost8 kusů
Nutriční hodnoty / 1 kus
KCal110 KCal
Sacharidy6 g
Vláknina1 g
Bílkoviny12 g
Tuky5 g