Proteinové cannoli lívance
Nejlepší dobrota, jakou jsem za poslední měsíce jedla! Po návštěvě v Itálii a po ochutnání tradičních "cannoli" jsem si řekla, že si je musím zkusit připravit ve zdravější verzi. Podařilo se! Tyto zdravé proteinové cannoli lívance jsou sice bez mouky, bez cukru a bez smažení, ale pravou chuť cannoli v nich jistě ucítíte.
Vyzkoušejte je, jsou perfektní. Jednoduché fit proteinové lívance se hodí na snídani, jako sladký oběd, sladká večeře s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem sacharidů či jako dezert. Kromě toho také vypadají a voní úžasně - vždyť uznejte sami!
Díky ovesné mouce jsou tyto zdravé proteinové cannoli lívance snadněji stravitelné a bez lepku. Ovesnou mouku si můžete připravit jednoduše rozmixováním ovesných vloček, například v takovém mixéru ( (doporučuji tento) ). Proteinový prášek v receptu zvyšuje obsah bílkovin a vylepšuje jeho nutriční hodnoty, proto jej doporučuji použít, ale pokud ho doma náhodou nemáte, můžete použít jako náhradu pudinkový prášek ve stejném množství.
Připravte tyto krásné a zdravé lívance například i pro své děti. Ty přece milují sladké obědy, jako většina z nás. Tak šup na to a vychutnejte si tuto sladkou dobrotu bez výčitek :)
Ingredience
- 60 g (1/2 hrnku) ovesné mouky (rozmixovaných ovesných vloček) (doporučuji tuto)
- 40 g proteinového prášku (můžeme nahradit s 2 PL pudinkového prášku) (doporučuji tento)
- 2 vejce
- 4 PL mléka
- na nádivku:
- 250 g ricotty
- zrnka z 1 vanilkového lusku
- 30 g proteinového prášku (můžeme nahradit s 2 PL libovolného sladidla či špetkou stévie) (doporučuji tento)
- čokoládové kousky 70% + (volitelné) (doporučuji tuto)
Postup
- Ovesnou mouku můžeme připravit rozmixováním/semletím ovesných vloček na mouku.
- Z ovesné mouky, proteinového prášku, vajec a mléka vytvoříme těsto na lívance.
- Těsto dávkujeme pomocí lžíce na rozpálenou, nepřilnavou pánev a lívance opékáme zhruba 30 sekund z každé strany dozlatova.
- Jakmile je lívanec hotový, stočíme jej do tvaru "trubičky" a zajistíme ho v tomto tvaru například nožem nebo jiným těžším předmětem.
- Po vychladnutí by měli lívance zůstat stočené a neměly by se otevírat.
- V misce smícháme všechny ingredience na nádivku.
- Nádivku vložíme do cukrářského nebo mikrotenového sáčku a naplníme jí stočené lívance.
- Nakonec můžeme dozdobit konce čokoládovými kousky.
- Cannoli lívance jsou výborné ihned po vyhotovení, ale i po odležení v lednici.
Čas přípravy | 20 minut | |
Vydatnost | 8 kusů |
Nutriční hodnoty / 1 kus | ||
KCal | 110 KCal | |
Sacharidy | 6 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bílkoviny | 12 g | |
Tuky | 5 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Bez cukruNízkokalorickéProteinový prášekObědy a večeřeBez ořechůFitness snídaněRecepty na nízkotučné snídaněDietní recepty na snídaniFitness snídaně s proteinovým práškemDietní recepty na obědy a večeřeZdravé bezmasé recepty na obědy a večeřeFitness dezerty s proteinemZdravé dezerty bez cukruNízkotučné dezertyZdravé low carb dezertyZdravé dezerty bez ořechůFitness ovesné recepty s vysokým obsahem bílkovinLow carb recepty s ovesnými vločkamiDietní recepty s ovesnými vločkamiOvesné recepty s proteinemFitness recepty s vejci a vysokým obsahem bílkovinNízkokalorické dietní recepty s vajíčkyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!