Zcela jednoduchý, ale zato lahodný a zdravý dezert, který si můžete vychutnat k snídani nebo zabalit jako snack k svačině. Díky arašídovému máslu uvnitř vás jeden jablečný "sendvič" dobře zasytí a dodá potřebnou energii na ráno.
K tomuto jednoduchému receptu vám dokonce budou stačit pouze 4 ingredience. Jde v podstatě o vrstvené jablečné plátky s ořechovým máslem, skořicí a rozinkami. Tento jablečný sendvič obsahuje zdravé tuky a také nezanedbatelné množství vlákniny. Arašídové máslo můžeme v tomto receptu nahradit i kešu máslem nebo mandlovým máslem (doporučuji tohle) .
A ve spojení se skořicí a hrstí rozinek je tato jablečná dobrota doslova neodolatelná. V jednoduchosti je krása.
Kvalitní arašídové máslo (nejlépe bio, bez přidaného cukru a ztužených tuků s podílem arašídů alespoň 90%) má velmi příznivé účinky na naše zdraví. Je to sice potravina bohatá na (zdravé) tuky, ale je také skvělým zdrojem bílkovin (až 30 g na 100 g!). Arašídové máslo také obsahuje vitamíny E, B1, B3, koenzym Q10, kyselinu listovou, hořčík, draslík, zinek a fosfor. Působí pozitivně na snížení krevního tlaku, kardiovaskulárních onemocnění a infarktu, a při pravidelném užívání účinně snižuje i riziko vzniku cukrovky.
Jablko nakrájíme na plátky a vykrájíme z nich střed.
Každý jablkový plátek natřeme trochou arašídového másla, posypeme ho nadrobno nasekanými oříšky, případně rozinkami a přikryjeme dalším jablkovým plátkem.
Na závěr můžeme jablkový sendvič posypat mletou skořicí.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!