ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Veganské cizrnové mango kari

Veganské cizrnové mango kari

Veganské cizrnové mango kari je bezpochyby nejlepší recept na exotické, nasládlé kari, jaké jsem kdy dělala. Je úžasně krémové, syté, plné chutí a vůní. Pokud máte rádi indické recepty, tento recept musíte vyzkoušet. Je vhodný i pro vegany a rozhodně oživí jídelníček nejedné domácnosti. Připravte si toto bezmasé, zdravé jídlo k obědu nebo večeři a potěšte se fenomenální chutí exotiky u vás doma.

Kari recepty jsou v poslední době velmi oblíbené i v našich končinách. Klasické recepty na Cizrnové kari s batáty v kokosovém mléce nebo se staly populárními chutnými recepty. Proto jsem experimentovala i s jinými surovinami, čímž vzniklo výborné Indické mrkvové kari nebo Kari kuřecí stehna s jablkem . Ovšem až tento recept na cizrnové mango kari skutečně omámil naše chuťové pohárky! Díky přidanému čerstvému mangu a postupnému pražení aromatických koření se z tohoto jídla stala absolutní chuťová bomba!

Základ receptu tvoří uvařená cizrna, kterou v tomto receptu doporučuji připravit doma. Čerstvě uvařená cizrna je o něco křupavější a plnější, než ta ze skla nebo plechovky - pokud však chcete krémovější konzistenci celého jídla, klidně sáhněte i po konzervě. Kokosové mléko nezapomeňte před použitím dobře protřepat, aby se smíchala tekutá část s tuhou.

Toto veganské kari s mangem je výborné s rýží nebo naan plackami, ale můžete si k němu připravit i bulgur, quinou, kuskus či jáhly. Podávat jej můžete posypané bylinkami nebo chilli vločkami. Nutriční hodnoty jsou vypočteny pouze na kari, bez příloh. Dobrou chuť :)

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a v misce ji smícháme s mletým zázvorem, prolisovaným česnekem a vodou.
  2. Na oleji osmahneme kmín dokud nezmění barvu a neuvolní vůně. Přidáme hřebíček, bobkové listy a restujeme ještě asi 2 minuty. Koření by mělo krásně vonět.
  3. Přidáme cibuli s kořením a vše spolu osmahneme, dokud se neodpaří většina tekutin.
  4. Následně přidáme skořici, garam masalu a kajenský pepř. Dobře promícháme.
  5. Přilijeme kokosové mléko z plechovky, mangové pyré a sůl. Povaříme asi 5 minut.
  6. Přidáme uvařenou cizrnu, dobře promícháme a odkryté vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
  7. Na závěr přidáme ocet a cukr. Můžeme ještě dochutit solí a pepřem dle vlastní chuti.
  8. Podáváme se zeleninou, rýží nebo naan plackami.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy40 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty /
KCal273 KCal
Sacharidy22 g
Vláknina4 g
Bílkoviny6 g
Tuky16 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu